08 мамыр 2019 | 15:47

Ғалымдар тауық етін пайдаланар алдында жуу қауіпті екенін анықтады

© Гастроном

АҚШ-тағы ауруларды бақылау және алдын алу орталықтары бірлестігінің мамандарының айтуынша, тауық етін жуу кезінде оның сөліндегі бактериялар ас үй жабдықтарына тап болып, артынша адам ағзасына түсуі мүмкін, - деп хабарлайды ATPress.

ПОДЕЛИТЬСЯ
Иконка комментария блок соц сети

АҚШ-тағы ауруларды бақылау және алдын алу орталықтары бірлестігінің мамандарының айтуынша, тауық етін жуу кезінде оның сөліндегі бактериялар ас үй жабдықтарына тап болып, артынша адам ағзасына түсуі мүмкін, - деп хабарлайды ATPress.

Тауық етінде сальмонеллёз және кампилобактериозды тасымалдаушылар болуы мүмкін. Өз кезегінде олар адамның тамақтан улануына алып келуі ықтимал. Сондықтан ғалымдар тауық етін жуудың қажеті жоқ екенін айтады. Оны дұрыстап пісірудің өзі жеткілікті екен. 

Реклама
Реклама

Сонымен қатар, ғалымдар тауық етін турау үшін жеке тақташа арнауға кеңес береді. Ал тауық етін сақтау үшін оны бір реттік қолданысқа арналған пакетке салып, мұздатқышқа салып қою керек. 

Ал ресейлік терапевт дәрігерлер шетелдік ғалымдардың мәлімдемесін жоққа шығарып отыр. "Пятый канал" арнасының мәліметінше, дәрігерлер тауық етін жуу керектігін айтқан. Әйтпесе, бактериялардан арылу мүмкін емес дейді олар


Показать комментарии
Читайте также
Реклама
Реклама
Join Telegram
Лого TengriNews мобильная Лого TengriSport мобильная Лого TengriLife мобильная