ПОДЕЛИТЬСЯ
29 қаңтар 2021 | 15:20
COVID-19 жұқтырғанда қандай дәрумен жетіспеушілігінен өлім қаупі туатыны анықталды
Нидерланды мен Бельгия ғалымдары коронавирус жұқтырған кезде ағзада маңызды рөл атқаратын дәруменді атады. Ауыру кезінде ағзада дәрумен тапшылығы болса кенеттен қайтыс болу қаупі бар. Ғалымдар пікірінше, К витаминінің жетіспеушілігі CОVID-19 жұқтыру кезінде тамырлардың икемділігінің төмендеуі түрлі асқынуларды тудырады, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі "Известия" басылымына сілтеме жасап.
ПОДЕЛИТЬСЯ
Нидерланды мен Бельгия ғалымдары коронавирус жұқтырған кезде ағзада маңызды рөл атқаратын дәруменді атады. Ауыру кезінде ағзада дәрумен тапшылығы болса кенеттен қайтыс болу қаупі бар. Ғалымдар пікірінше, К витаминінің жетіспеушілігі CОVID-19 жұқтыру кезінде тамырлардың икемділігінің төмендеуі түрлі асқынуларды тудырады, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі "Известия" басылымына сілтеме жасап.
Зерттеушілер коронавирус жұқтырған кезде К дәруменінің маңызын атап өтті. Ол талшықтарды бұзылудан қорғауды қамтамасыз ететін MGP ақуызының қызметіне жауап береді. Сарапшылар К дәрумені жетіспеушілігі COVID-19 кезінде өкпенің қатты зақымдалуына әкелетін маңызды факторлардың бірі деп санайды.
Сонымен қатар, К дәрумені жетіспеушілігі қан тамырларының зақымдалуына және тромбоздың пайда болуына әкеледі, бұл ауыр асқынуға және коронавирус кезінде кенеттен қайтыс болу жағдайына әкеледі.
Денеде К витаминның қажетті мөлшерін сақтау үшін көбірек көкөністерді, майлы ірімшік, сүт пен май жеуге кеңес берді.
Айта кетейік, бұған дейін COVID-19 жүқтырғаннан кейін кейбір адамдар ауа-райына тәуелді болады деп хабарланған. Дәрігерлер ауа-райының күрт өзгеруі ағзаға әсерін азайтып, стресс деңгейін бақылауға мүмкіндік беретінін айтты.
Сілтемесіз жаңалық оқисыз ба? Онда "ВКонтакте" желісінде парақшамызға тіркеліңіз!
Показать комментарии
Читайте также