Ғалымдар қартаюды баяулататын өнімді атады

Америкалы? ?алымдар а? са?ырау??ла?тарды? ?артаю процесін баяулататынын аны?тады. Айтуларынша, оны? ??рамында ?артаюды баяулататын екі антиоксидант бар. Зерттеу ?орытындысы Пенсильвания штаты Университетіні? сайтында жарияланды.

Америкалық ғалымдар ақ саңырауқұлақтардың қартаю процесін баяулататынын анықтады. Айтуларынша, оның құрамында қартаюды баяулататын екі антиоксидант бар. Зерттеу қорытындысы Пенсильвания штаты Университетінің сайтында жарияланды.

Зерттеудегі мәліметтерге қарағанда, саңырауқұлақтардың құрамында эрготионеин және глутатион сияқты антиоксиданттар өте көп. Бұл заттар жасушалардың зақымдану кезінде организмді бейтараптандырады. 

"Саңырауқұлақтарда эрготионеин мен глутатионның сандары әр түрлі болды. Бірақ олардың ең көп мөлшері тек ақ түсті саңырауқұлақтарда. Сондай-ақ, тамақ істеу кезінде саңырауқұлақтарды термиялық өңдеу оның құрамындағы антиоксиданттарға әсер етпейді", - делінген ғалымдардың зерттеуінде.

Реклама
Реклама
Tengrinews
Автор сұрағы
news0
Отправить
Комментарии проходят модерацию редакцией
Показать комментарии

Реклама
Реклама