20 желтоқсан 2017 13:38

Жеміс шырыны балаларға қауіпті болып шықты - зерттеу

© Mir24.tv

Гарвард университетінің мамандары қанты көп жеміс шырынын жиі ішетін балалар өзгелерге қарағанда демікпеге (астма) жиі шалдығатынын анықтады, - деп жазады Daily Mail.

ПОДЕЛИТЬСЯ

Гарвард университетіні? мамандары ?анты к?п жеміс шырынын жиі ішетін балалар ?згелерге ?ара?анда демікпеге (астма) жиі шалды?атынын аны?тады, - деп жазады Daily Mail.

Сарапшылар 1000-нан аса ананы? балаларына беретін та?амдары мен оларды? немен ауыр?анды?тарын зерттеп, фруктозаны к?п м?лшерде т?тынатын балаларда демікпені? пайда болу ?аупі 77 пайыз деген шешімге келген. 

Реклама
Реклама

"?ант пен фруктоза демікпені? пайда болуына ?алайша ?сер ететінін ?лі білмейміз. ?зірше б?л ?оспалар ?кпені? дамуына ?сер ететін ?абынулар?а себеп деп пайымдап отырмыз", - дейді зерттеушілерді? бірі. 

Сонымен бірге, ?алымдар демікпені? семіруге тікелей ?атысты екенін аны?тады.

Показать комментарии
Читайте также
Реклама
Реклама
Join Telegram