06 ақпан 2018 13:39

Қытай дәрігерлері ыстық шайдың қаупі жайлы айтты

© goobjoog.com

Ыстық шай, алкоголь мен шылым шегу өңеш обырының қаупін еселейді. Қытайдың бір топ ғалымының зерттеуі Annals of Internal Medicine журналында жарияланды. 

ПОДЕЛИТЬСЯ

Ысты? шай, алкоголь мен шылым шегу ??еш обырыны? ?аупін еселейді. ?ытайды? бір топ ?алымыны? зерттеуі Annals of Internal Medicine журналында жарияланды. 

30 бен 79 жас аралы?ында?ы 456 мы? адамны? тама?тану ?дебіне то?ыз жыл бойы ж?ргізілген зерттеуден 1731 жа?дайда ??ешті? обыры пайда бол?аны бай?ал?ан. 

Реклама
Реклама

?алымдарды? пайымынша, б?л дерт ысты? шай мен ішімдікті жиі пайдаланатындар арасында бес есе к?п кездескен. Сонымен ?атар, ысты? сусындар мен шылым шегетіндер арасында ол екі есе жиі бай?ал?ан. 

Зерттеу м?ліметтеріне с?йкес, Цельсий бойынша 65 градустан жо?ары температурада?ы сусындар ішкі органдар?а термикалы? жара?ат т?сіреді, ал кейін ол онкологиялы? дертке ме?деуі м?мкін. Осы?ан байланысты ?алымдар ?те ысты? сусындарды пайдалануда абай болу?а ша?ырды, ?сіресе, темекі шегетін ж?не ішімдікке ?уес адамдар ?ауіпке жа?ын екен. 

Жа?ында Д?ниеж?зілік денсаулы? са?тау ?йымы алкогольдік ішімдіктер мен ?атерлі ісікті? бір?атарыны? байланысы барын м?лімдеген. 

Показать комментарии
Читайте также
Реклама
Реклама
Join Telegram