ПОДЕЛИТЬСЯ
06 маусым 2018 | 10:17
Таңғы асқа жұмыртқамен бірге қуырып жеуге қауіпті тағамдар анықталды
Шетелдік диетологтар та??ы ас?а ж?мырт?амен бірге ш?жы? немесе шош?а етін ?уырып жеуден бас тарту?а ша?ырады. ?за? уа?ыт та?ерте? осылай тама?тану адамды к?ні бойы ?уаттандырады деп есептеліп келген, - деп жазады "МедикФорум".
ПОДЕЛИТЬСЯ
Шетелдік диетологтар та??ы ас?а ж?мырт?амен бірге ш?жы? немесе шош?а етін ?уырып жеуден бас тарту?а ша?ырады. ?за? уа?ыт та?ерте? осылай тама?тану адамды к?ні бойы ?уаттандырады деп есептеліп келген, - деп жазады "МедикФорум".
Стокгольмдегі Каролин университетіні? ?ызметкерлері та??ы ас?а к?нделікті аз да болса ?уырыл?ан ет жеу ?й?ы безіні? обырын тудырыуы м?мкін екенін айтады.
"Та??ы ас?а к?нделікті 50 грамм ?ызыл ет жеу ?й?ы безі обыры ?аупін 19 пайыз?а артырады, ал 100 граммы бірден 40 пайыз?а арттырып жібереді екен", - дейді шведциялы? ?алымдар.
Сонымен ?атар, Гарвард университетіні? ?алымдары да шош?а етін ?немі жеу мен инсульт арасында?ы байланысты сараптап к?рді. Осылайша, олар к?ніне 360 грамм ?уырыл?ан ет (шош?а еті) ер адамдарда инсульт ?аупін 28 пайыз?а, ал ?йелдерде - 19 пайыз?а арттыратынын аны?та?ан, б?л осындай етті 90 грамм?а кем жейтіндермен салыстыр?анда.
Осы?ан байланысты д?рігерлер та??ы ас?а ?айна?ан ж?мырт?а немесе тауы? етін ?уырмай жеуді ?сынды.
Оны? ?стіне тауы? ж?мырт?асы ?йелдер денсаулы?ына пайдалы болып келеді екен. "?олда бар ?ылыми м?ліметтер бойынша, аптасына алты ж?мырт?а ейтін ?йелдерде с?т безі обырыны? ?аупі 44 пайыз?а т?мендейді", - делінген ма?алада.
Показать комментарии
Читайте также