Диетолог Алексей Березников гастритпен ауыратын адамдар диетаға қандай тағамдарды қосқаны дұрыс екенін айтты, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі "РИА Новостиге" сілтеме жасап.
Диетолог Алексей Березников гастритпен ауыратын адамдар диетаға қандай тағамдарды қосқаны дұрыс екенін айтты, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі "РИА Новостиге" сілтеме жасап.
Алексей Березников, біріншіден, егер адамның оған аллергиясы болмаса, асқазан аурулары бар адамдарға сүт ішуді ұсынды. Ол сондай-ақ қышқыл емес сүт өнімдерін, мысалы, май мөлшері 9 немесе 18 пайыз болатын сүзбені гастритке пайдалы деп атады.
"Егер атеросклероз және холестерин деңгейі жоғары болмаса, дәрігерлер кілегей тұтынуға кеңес береді", - деп қосты ол.
Диетологтың айтуынша, гастритпен ауыратын науқастар диетаға балық, майсыз құс еті (тауық немесе күркетауық), сиыр етін қосуы керек. Алайда оларды пісірілген немесе бұқтырылған түрде жеу керек.
Сонымен қатар, ол гастритпен күресу үшін сүт пен кисель қосылған сұлы майын ұсынды, өйткені бұл тағамдар асқазанның шырышты қабығын жауып, оны қорғайды.
Диетолог гастритпен ауыратын адамдарға күніне төрт-бес рет кішкене бөлікпен тамақтану өте маңызды екенін еске салды.