Мандариннің тосын қаупі ескертілді

ПОДЕЛИТЬСЯ

Мандариннің тосын қаупі ескертілді Фото ©️ Tengrinews.kz архивінен

Мандарин мен өзге цитрус жемістерге тауарлық түрін сақтау үшін химикаттар қолданылады, ал оның көп мөлшері денсаулыққа қауіпті болуы мүмкін. Бұл жөнінде диетолог Дженни Чише ескертті, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі lenta.ru-ға сілтеме жасап.

ПОДЕЛИТЬСЯ

Мандарин мен өзге цитрус жемістерге тауарлық түрін сақтау үшін химикаттар қолданылады, ал оның көп мөлшері денсаулыққа қауіпті болуы мүмкін. Бұл жөнінде диетолог Дженни Чише ескертті, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі lenta.ru-ға сілтеме жасап.

Дәрігердің айтуынша, зең саңырауқұлақтарын басу үшін цитрустардың қабығына жиі имазалил мен тиабендазол жағылады. Бұл бауырға және эндокрин жүйеге әсер етеді. Өңдеуге қолданылатын басқа химикаттар да тері тітіркенуі, зат алмасу және жүйке жүйенің бұзылыстар сияқты жағымсыз белгілер тудыруы мүмкін.

Чишенің айтуынша, аз мөлшерде бұл заттар зиян келтірмейді, алайда көп мөлшерде қауіпті болуы ықтимал. Ең үлкен қауіп - цедраны (қабығының ішкі бөлігі) тағамға пайдалану, сондай-ақ одан түрлі тағамдар дайындау.

Денсаулықты қорғау үшін диетолог жемістерді мұқият жууға, ал цедраны ас әзірлеуде қолданар алдында сабынмен және щеткамен қосымша тазалауға кеңес берді.

Tengrinews
Читайте также
Join Telegram
Тоқаев Түрікменстанға барады
Алматыда қалың қар жауды

Валюта бағамы

 518.81  course down  609.28  course down  6.55  course down

 

Ауа райы

location-current
Алматы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети