Қазақстанда 90 пайыздан астам мал басы жекеменшіктің қолында болғандықтан, алынатын шикізаттың сапасы қайта өңдеуге және өнімдер шығару үшін тиісті талаптарға сай келмейді. Бұған қоса көптеген сүтті қайта өңдейтін кәсіпорындар ескі, тозығы жеткен, қолдануға жарамсыз құрал- жабдықтармен жұмыс істейді. «Мұның соңы сапалы өнім алу қуаттылығын төмендетеді. Осыдан барып, бүгінде ішкі нарықтағы сүт және сүт өнімдерінің импорты шикізат күйінде есептегенде 46,3 пайызды құраса, өңделген сүт өнімдерінің импорты 27 пайызды құрап отыр» деседі мамандар.
Қазақстанда 90 пайыздан астам мал басы жекеменшіктің қолында болғандықтан, алынатын шикізаттың сапасы қайта өңдеуге және өнімдер шығару үшін тиісті талаптарға сай келмейді. Бұған қоса көптеген сүтті қайта өңдейтін кәсіпорындар ескі, тозығы жеткен, қолдануға жарамсыз құрал- жабдықтармен жұмыс істейді. «Мұның соңы сапалы өнім алу қуаттылығын төмендетеді. Осыдан барып, бүгінде ішкі нарықтағы сүт және сүт өнімдерінің импорты шикізат күйінде есептегенде 46,3 пайызды құраса, өңделген сүт өнімдерінің импорты 27 пайызды құрап отыр» деседі мамандар.