Дәрігер қатерлі ісіктің 95 пайыз жағдайда қалай пайда болатынын түсіндірді

Дәурен Ерболат
Дәурен Ерболат Журналист

ПОДЕЛИТЬСЯ

Дәрігер қатерлі ісіктің 95 пайыз жағдайда қалай пайда болатынын түсіндірді Фото: pixabay.com

Хирург-онколог Иван Карасев қатерлі ісіктің 95 пайыз жағдайда қалай пайда болатынын түсіндірді. Бұл туралы ол "МедикФорум" порталына берген сұхбатында айтты, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі.

ПОДЕЛИТЬСЯ

Хирург-онколог Иван Карасев қатерлі ісіктің 95 пайыз жағдайда қалай пайда болатынын түсіндірді. Бұл туралы ол "МедикФорум" порталына берген сұхбатында айтты, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі.

Оның айтуынша, 95 пайыз жағдайда қатерлі ісік созылмалы қабынудан пайда болады.

"Жасушалар бір-бірімен қабаттасқан кезде созылмалы қабыну пайда болады. Кейін олардың жұмысында ақау болып, салдарынан ісік пайда болады", - дейді ол.

Сондай-ақ, Иван Карасев қызыл ет, шұжық, ысталған ет және басқа да өңделген өнімдерді үнемі тұтыну қатерлі ісік ауруын тудыратынын атап өтті.

"Бұл өнімдер асқазанда қорытылған кезде тоқ ішекке әсер ететін қосалқы өт қышқылдары бөлінетіні анықталды", - дейді дәрігер.

Хирург-онколог бұл қышқылдар ішектің қабынуына әкелетін тітіркендіргіш болып саналатынын, салдарынан қатерлі ісіктің пайда болу қаупі едәуір артатынын айтты.

Қазақстан жаңалықтары. Соңғы жаңалықтар. Telegram желісінде бізге жазыл! 

Tengrinews
Читайте также
Join Telegram
Қазақстанда қар жауады

Валюта бағамы

 504.61  course up  587.93  course up  6.63  course up

 

Ауа райы

location-current
Алматы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети