01 қыркүйек 2020 | 09:27

Дәрігер қатерлі ісіктің 95 пайыз жағдайда қалай пайда болатынын түсіндірді

Дәурен Ерболат Журналист
Фото: pixabay.com

Хирург-онколог Иван Карасев қатерлі ісіктің 95 пайыз жағдайда қалай пайда болатынын түсіндірді. Бұл туралы ол "МедикФорум" порталына берген сұхбатында айтты, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі.

ПОДЕЛИТЬСЯ
Иконка комментария блок соц сети

Хирург-онколог Иван Карасев қатерлі ісіктің 95 пайыз жағдайда қалай пайда болатынын түсіндірді. Бұл туралы ол "МедикФорум" порталына берген сұхбатында айтты, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі.

Оның айтуынша, 95 пайыз жағдайда қатерлі ісік созылмалы қабынудан пайда болады.

Реклама
Реклама

"Жасушалар бір-бірімен қабаттасқан кезде созылмалы қабыну пайда болады. Кейін олардың жұмысында ақау болып, салдарынан ісік пайда болады", - дейді ол.

Сондай-ақ, Иван Карасев қызыл ет, шұжық, ысталған ет және басқа да өңделген өнімдерді үнемі тұтыну қатерлі ісік ауруын тудыратынын атап өтті.

"Бұл өнімдер асқазанда қорытылған кезде тоқ ішекке әсер ететін қосалқы өт қышқылдары бөлінетіні анықталды", - дейді дәрігер.

Хирург-онколог бұл қышқылдар ішектің қабынуына әкелетін тітіркендіргіш болып саналатынын, салдарынан қатерлі ісіктің пайда болу қаупі едәуір артатынын айтты.

Қазақстан жаңалықтары. Соңғы жаңалықтар. Telegram желісінде бізге жазыл! 


Показать комментарии
Читайте также
Реклама
Реклама
Join Telegram
Лого TengriNews мобильная Лого TengriSport мобильная Лого TengriLife мобильная