21 желтоқсан 2021 | 08:51

Дәрігер көпшілік тұтынатын өнім қауіпті екенін мәлімдеді

Жансая Қадыржанова Корреспондент

ПОДЕЛИТЬСЯ

Иллюстрация: pixabay Иллюстрация: pixabay

Дәрігер, нутрициолог Мария Тихомирова ысталған шұжықты жиі қолдану қатерлі ісік қаупін едәуір арттыратынын мәлімдеді, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі РИА Новости сайтына сілтеме жасап.


Иконка комментария блок соц сети

Дәрігер, нутрициолог Мария Тихомирова ысталған шұжықты жиі қолдану қатерлі ісік қаупін едәуір арттыратынын мәлімдеді, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі РИА Новости сайтына сілтеме жасап.

Ол өнім құрамында көптеген қоспа бар екенін атады: соя, дәмдеуіштер, нитраттар, консерванттар, сапасы төмен майлар.

"Құрамында ет бар шығар. Тек сапасы күмән тудырады. Мұндай шұжық гистамин деңгейін жоғарылатады, сондықтан аллергиямен ауыратындар тұтынбауы керек. Ең жағымсыз нәрсе - құрамында асқазан қатерлі ісігінің қаупін арттыратын нитрозодиметиламин көп мөлшерде кездесуі", - деді Тихомирова.

Сілтемесіз жаңалық оқисыз ба? Онда Telegram желісінде парақшамызға тіркеліңіз!

Читайте также
Join Telegram
Лого TengriSport мобильная Лого TengriLife мобильная Иконка меню мобильная
Иконка закрытия мобильного меню

Валюта бағамы

 498.59   521.12   4.87 

 

Ауа райы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети