Дәрігер, нутрициолог Мария Тихомирова ысталған шұжықты жиі қолдану қатерлі ісік қаупін едәуір арттыратынын мәлімдеді, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі РИА Новости сайтына сілтеме жасап.
Дәрігер, нутрициолог Мария Тихомирова ысталған шұжықты жиі қолдану қатерлі ісік қаупін едәуір арттыратынын мәлімдеді, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі РИА Новости сайтына сілтеме жасап.
Ол өнім құрамында көптеген қоспа бар екенін атады: соя, дәмдеуіштер, нитраттар, консерванттар, сапасы төмен майлар.
"Құрамында ет бар шығар. Тек сапасы күмән тудырады. Мұндай шұжық гистамин деңгейін жоғарылатады, сондықтан аллергиямен ауыратындар тұтынбауы керек. Ең жағымсыз нәрсе - құрамында асқазан қатерлі ісігінің қаупін арттыратын нитрозодиметиламин көп мөлшерде кездесуі", - деді Тихомирова.
Сілтемесіз жаңалық оқисыз ба? Онда Telegram желісінде парақшамызға тіркеліңіз!