16 қазан 2022 | 16:19

Дәрігер өсімдік өнімдеріндегі ақуыздың пайдасы туралы айтып берді

ПОДЕЛИТЬСЯ

еlements.envato.com еlements.envato.com

Орталық эпидемиология ғылыми-зерттеу институтының Молекулярлық диагностика орталығының жетекші сарапшысы Маргарита Провоторова қай өсімдік өнімдерінде ақуыз көп екенін және оның ағзаға қандай әсер беретінін айтты, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі doctorpiter.ru басылымына сілтеме жасап.


Иконка комментария блок соц сети

Орталық эпидемиология ғылыми-зерттеу институтының Молекулярлық диагностика орталығының жетекші сарапшысы Маргарита Провоторова қай өсімдік өнімдерінде ақуыз көп екенін және оның ағзаға қандай әсер беретінін айтты, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі doctorpiter.ru басылымына сілтеме жасап.

Дәнді бұршақ дақылдары

Мысалы, бұршақ пен жасымықтың кез келген түрі, сондай-ақ, ноқат пен машбұршақ құрамында 15-24 грамм ақуыз бар. Ал тауық жұмыртқаларында небәрі 12-13 грамм ақуыз бар. 

Жержаңғақ майы

Жержаңғақтардa және жержаңғақ майында 25 граммға дейін ақуыз бар. Ең бастысы қантсыз, шоколадсыз және карамельсіз табиғи жержаңғақ майын таңдау керек. 

Киноа

Кейінгі кезде бұл өнім жиі қолданылады. Бұл өнімнің 100 граммында 14 грамм ақуыз бар. 

Тофу

Бұл соя өнімі дұрыс тамақтануға немесе кейде вегетариан асмәзіріне сәйкес келеді. Соя ірімшігінің құрамында шамамен 10 грамм ақуыз бар.

Сілтемесіз жаңалық оқисыз ба? Онда Telegram желісінде парақшамызға тіркеліңіз!

Читайте также
Join Telegram
Лого TengriSport мобильная Лого TengriLife мобильная Иконка меню мобильная
Иконка закрытия мобильного меню

Валюта бағамы

 494.87   523.31   4.94 

 

Ауа райы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети