Ғалымдар адам организміндегі коронавирустың 97 пайызын жоятын өнімді анықтады

ПОДЕЛИТЬСЯ

Ғалымдар адам организміндегі коронавирустың 97 пайызын жоятын өнімді анықтады © Alamy

Кейбір өсімдік өнімі адам организміндегі коронавирусты өлтіруге қабілетті. Бұл туралы Ульма университетінің Медицина орталығының молекулярлық вирусология институтының ғалымдарының зерттеуінде айтылған. Мамандардың зерттеу нәтижесі bioRxiv журналында жарияланды, - деп хабарлайды "Мир-24" телеарнасы. 

ПОДЕЛИТЬСЯ

Кейбір өсімдік өнімі адам организміндегі коронавирусты өлтіруге қабілетті. Бұл туралы Ульма университетінің Медицина орталығының молекулярлық вирусология институтының ғалымдарының зерттеуінде айтылған. Мамандардың зерттеу нәтижесі bioRxiv журналында жарияланды, - деп хабарлайды "Мир-24" телеарнасы. 

Тәжірибе барысында зерттеушілер табиғи өнімдерді бөлме температурасындағы вируспен араластырып, коронавирустың жағдайын бақылаған. 

Коронавирусты және тұмау вирусының белсенділігін қара жемісті шетеннің шырыны азайтатыны, ол адам организміндегі коронавирустың 97 пайызын жоятыны анықталған. 

Анар шырынының да вирусқа қарсы әсері күшті болып шыққан. Анар шырынымен тамақты шаю арқылы COVID-19 патогенінің 80 пайызын өлтіруге болады. 

Сондай-ақ неміс ғалымдары көк шай мен аюбадамның да вирусқа қарсы әсері барын айтады. Мамандардың сөзінше, мұндай әсер вирусқа әсер ететін қышқыл орта мен өсімдік полифенолдарына байланысты.

Сілтемесіз жаңалық оқисыз ба? Онда "ВКонтакте" желісінде парақшамызға тіркеліңіз!

Tengrinews
Читайте также
Join Telegram
Қазақстанда қар жауады

Валюта бағамы

 504.61  course up  587.93  course up  6.63  course up

 

Ауа райы

location-current
Алматы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети