ПОДЕЛИТЬСЯ
10 желтоқсан 2019 | 17:50
Ғалымдар бауырды жақсартатын өнімдерді атады
Ғалымдар сүт өнімдерінің құрамындағы лактобактериялардың ішек микрофлорасының жұмысына жақсы әсер ете отырып, бауыр қызметін дұрыстайтынын анықтады. Зерттеу қорытындысы Journal of Medicinal Food журналында жарияланды, - деп хабарлайды РИА Новости.
ПОДЕЛИТЬСЯ
Ғалымдар сүт өнімдерінің құрамындағы лактобактериялардың ішек микрофлорасының жұмысына жақсы әсер ете отырып, бауыр қызметін дұрыстайтынын анықтады. Зерттеу қорытындысы Journal of Medicinal Food журналында жарияланды, - деп хабарлайды РИА Новости.
"Лактобактериялар көбіне йогурт, айран, майлы айран, ірімшік, қаймақ сияқты өнімдерде көп болады. Осы тағам өнімдерінің барлығы ішек жұмысын жақсартып, иммунитетті көтереді", - дейді ғалымдар.
Сондай-ақ, мамандар алкогольдің бауырдың созылмалы ауруларының пайда болуының бірден бір себебі екенін айтады. Олардың айтуынша, алкоголь ішкен адамның стеатоз, цирроз және бауырдың қатерлі ісігі дертіне шалдығу қаупі жоғары.
Показать комментарии
Читайте также