13 сәуір 2017 | 10:35

Ғалымдар инсульт қатерінен қалай сақтану керек екенін айтты

ПОДЕЛИТЬСЯ

© stock.adobe.com © stock.adobe.com

Йель университетінің ғалымдары құрамында транс-майы көп азық-түліктен бас тартудың инсульт пен ұстамалы жүрек ауруының қатерінен сақтайтынын анықтады. Бұл туралы университеттің ресми сайтында жазылған, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі.


Иконка комментария блок соц сети

Йель университетінің ғалымдары құрамында транс-майы көп азық-түліктен бас тартудың инсульт пен ұстамалы жүрек ауруының қатерінен сақтайтынын анықтады. Бұл туралы университеттің ресми сайтында жазылған, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі.

Ғалымдар Нью-Йоркте 2002-2013 жылдар арасында ауруханаға түскен адамдарға қатысты статистикалық мәліметтерді зерттеудің негізінде осындай шешімге келген. Сондай-ақ, майлы тағамдарды қысқартқан инсульт пен ұстамалы жүрек ауруымен ауырған науқастардың санының алты пайызға қысқарғаны айтылады.

"Рационнан транс-майларды алып тастау арқылы инсульт пен ұстамалы жүрек ауруының қатерлерінен айтарлықтай сақтануға болады. Транс-майларға мемлекеттік деңгейде тыйым салынса, бұл миллиондаған адам үшін нағыз жеңіс болар еді", - дейді зерттеу авторларының бірі.

Айта кетейік, қытырлақ картоптарда, крекерлерде, қуырылған тағамдарда және нан-бөлішке өнімдеріндегі транс-майлар аса қауіпті болып саналады екен. Сондықтан көптеген денсаулық сақтау ұйымдары құрамында транс-майы көп азық-түлік өнімдерінен бас тартуға кеңес береді.

Читайте также
Join Telegram
Лого TengriSport мобильная Лого TengriLife мобильная Иконка меню мобильная
Иконка закрытия мобильного меню

Валюта бағамы

 498.59   521.12   4.87 

 

Ауа райы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети