13 сәуір 2017 10:35

Ғалымдар инсульт қатерінен қалай сақтану керек екенін айтты

ПОДЕЛИТЬСЯ

© stock.adobe.com © stock.adobe.com

Йель университетінің ғалымдары құрамында транс-майы көп азық-түліктен бас тартудың инсульт пен ұстамалы жүрек ауруының қатерінен сақтайтынын анықтады. Бұл туралы университеттің ресми сайтында жазылған, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі.


Йель университетінің ғалымдары құрамында транс-майы көп азық-түліктен бас тартудың инсульт пен ұстамалы жүрек ауруының қатерінен сақтайтынын анықтады. Бұл туралы университеттің ресми сайтында жазылған, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі.

Ғалымдар Нью-Йоркте 2002-2013 жылдар арасында ауруханаға түскен адамдарға қатысты статистикалық мәліметтерді зерттеудің негізінде осындай шешімге келген. Сондай-ақ, майлы тағамдарды қысқартқан инсульт пен ұстамалы жүрек ауруымен ауырған науқастардың санының алты пайызға қысқарғаны айтылады.

"Рационнан транс-майларды алып тастау арқылы инсульт пен ұстамалы жүрек ауруының қатерлерінен айтарлықтай сақтануға болады. Транс-майларға мемлекеттік деңгейде тыйым салынса, бұл миллиондаған адам үшін нағыз жеңіс болар еді", - дейді зерттеу авторларының бірі.

Айта кетейік, қытырлақ картоптарда, крекерлерде, қуырылған тағамдарда және нан-бөлішке өнімдеріндегі транс-майлар аса қауіпті болып саналады екен. Сондықтан көптеген денсаулық сақтау ұйымдары құрамында транс-майы көп азық-түлік өнімдерінен бас тартуға кеңес береді.

Читайте также
Join Telegram

Валюта бағамы

 444.22   490.7   4.76 

 

Ауа райы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети