Америкалық ғалымдар ақ саңырауқұлақтардың қартаю процесін баяулататынын анықтады. Айтуларынша, оның құрамында қартаюды баяулататын екі антиоксидант бар. Зерттеу қорытындысы Пенсильвания штаты Университетінің сайтында жарияланды.
Америкалық ғалымдар ақ саңырауқұлақтардың қартаю процесін баяулататынын анықтады. Айтуларынша, оның құрамында қартаюды баяулататын екі антиоксидант бар. Зерттеу қорытындысы Пенсильвания штаты Университетінің сайтында жарияланды.
Зерттеудегі мәліметтерге қарағанда, саңырауқұлақтардың құрамында эрготионеин және глутатион сияқты антиоксиданттар өте көп. Бұл заттар жасушалардың зақымдану кезінде организмді бейтараптандырады.
"Саңырауқұлақтарда эрготионеин мен глутатионның сандары әр түрлі болды. Бірақ олардың ең көп мөлшері тек ақ түсті саңырауқұлақтарда. Сондай-ақ, тамақ істеу кезінде саңырауқұлақтарды термиялық өңдеу оның құрамындағы антиоксиданттарға әсер етпейді", - делінген ғалымдардың зерттеуінде.