10 қараша 2017 | 09:49

Ғалымдар қартаюды баяулататын өнімді атады

ПОДЕЛИТЬСЯ

Америкалық ғалымдар ақ саңырауқұлақтардың қартаю процесін баяулататынын анықтады. Айтуларынша, оның құрамында қартаюды баяулататын екі антиоксидант бар. Зерттеу қорытындысы Пенсильвания штаты Университетінің сайтында жарияланды.


Иконка комментария блок соц сети

Америкалық ғалымдар ақ саңырауқұлақтардың қартаю процесін баяулататынын анықтады. Айтуларынша, оның құрамында қартаюды баяулататын екі антиоксидант бар. Зерттеу қорытындысы Пенсильвания штаты Университетінің сайтында жарияланды.

Зерттеудегі мәліметтерге қарағанда, саңырауқұлақтардың құрамында эрготионеин және глутатион сияқты антиоксиданттар өте көп. Бұл заттар жасушалардың зақымдану кезінде организмді бейтараптандырады. 

"Саңырауқұлақтарда эрготионеин мен глутатионның сандары әр түрлі болды. Бірақ олардың ең көп мөлшері тек ақ түсті саңырауқұлақтарда. Сондай-ақ, тамақ істеу кезінде саңырауқұлақтарды термиялық өңдеу оның құрамындағы антиоксиданттарға әсер етпейді", - делінген ғалымдардың зерттеуінде.

Читайте также
Join Telegram
Лого TengriSport мобильная Лого TengriLife мобильная Иконка меню мобильная
Иконка закрытия мобильного меню

Валюта бағамы

 494.98   521.17   4.92 

 

Ауа райы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети