Ғалымдар тауық етін пайдаланар алдында жуу қауіпті екенін анықтады

ПОДЕЛИТЬСЯ

Ғалымдар тауық етін пайдаланар алдында жуу қауіпті екенін анықтады © Гастроном

АҚШ-тағы ауруларды бақылау және алдын алу орталықтары бірлестігінің мамандарының айтуынша, тауық етін жуу кезінде оның сөліндегі бактериялар ас үй жабдықтарына тап болып, артынша адам ағзасына түсуі мүмкін, - деп хабарлайды ATPress.

ПОДЕЛИТЬСЯ

АҚШ-тағы ауруларды бақылау және алдын алу орталықтары бірлестігінің мамандарының айтуынша, тауық етін жуу кезінде оның сөліндегі бактериялар ас үй жабдықтарына тап болып, артынша адам ағзасына түсуі мүмкін, - деп хабарлайды ATPress.

Тауық етінде сальмонеллёз және кампилобактериозды тасымалдаушылар болуы мүмкін. Өз кезегінде олар адамның тамақтан улануына алып келуі ықтимал. Сондықтан ғалымдар тауық етін жуудың қажеті жоқ екенін айтады. Оны дұрыстап пісірудің өзі жеткілікті екен. 

Сонымен қатар, ғалымдар тауық етін турау үшін жеке тақташа арнауға кеңес береді. Ал тауық етін сақтау үшін оны бір реттік қолданысқа арналған пакетке салып, мұздатқышқа салып қою керек. 

Ал ресейлік терапевт дәрігерлер шетелдік ғалымдардың мәлімдемесін жоққа шығарып отыр. "Пятый канал" арнасының мәліметінше, дәрігерлер тауық етін жуу керектігін айтқан. Әйтпесе, бактериялардан арылу мүмкін емес дейді олар

Tengrinews
Читайте также
Join Telegram
Қазақстанда қар жауады

Валюта бағамы

 504.61  course up  587.93  course up  6.63  course up

 

Ауа райы

location-current
Алматы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети