Иммунолог COVID-19-дың ауыр түрінен сақтануға көмектесетін өнімдерді атады

Жансая Қадыржанова
Жансая Қадыржанова Корреспондент
viewings icon comments icon

ПОДЕЛИТЬСЯ

whatsapp button telegram button facebook button
© elements.envato.com © elements.envato.com

Иммунолог Владимир Болибок коронавирустың ауыр түрінен сақтануға көмектесетін өнімдерді атады, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі "Gazeta.Ru" сайтына сілтеме жасап.

whatsapp button telegram button facebook button
Иконка комментария блок соц сети

Иммунолог Владимир Болибок коронавирустың ауыр түрінен сақтануға көмектесетін өнімдерді атады, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі "Gazeta.Ru" сайтына сілтеме жасап.

Оның айтуынша, аурудың дамуының алдын алуға қыздыратын әсері бар препараттар мен өнімдер көмектеседі. Қыздыру қандағы лейкоциттердің және денеге вирус енгенде жасушаларды қорғайтын интерферондардың пайда болуына көмектеседі.

"Егер сіз зімбірді шайнап немесе зімбірден шай ішсеңіз, онда шырышты қабық қызады. Бұл лейкоциттердің өнімділігін арттырады. Бұл үшін тек жылы сусын ішсе, жеткілікті болады", - деді дәрігер.

Тағы бір өнім - зере, оны тағамға бөлек қосуға болады. Зере Бородино нанының құрамында да кездеседі.

"Дәмдеуіштер шырышты қабықтың қызуына әсер етеді. Ащы бұрыш, ыстық сорпа ішу де тиімді", - деді сарапшы.

Болибок дәмдеуіштердің қорғаныс механизмі шырышты қабық қызғанда көрінеді, вирус жасушаларға енгенде, иммундық жауаптың жылдамдығын арттырады. Шырышты қабықтағы және қандағы иммунитетті сақтау керек.

"Вирус жасушаларға өте тез әсер етеді, жұқтырған адамның жөтелі дене жасушаларына ену үшін бірнеше секунд ішінде жетеді. Сондықтан организмде интерферондардың - вирустармен белсендірілгеннен кейін лейкоциттер шығаратын жоғары молекулалық ақуыздар өндірісін қолдау тиімді. Олар вирустың репликациясын тежейді, дене жасушаларының зақымдануына жол бермейді", - деді иммунолог.

Инфекционист Евгений Тимаков фолий қышқылына бай жасыл көкөністер мен жемістерді көбірек жеуге кеңес берді.

"Табиғи ашыған өнімдер ағзаны, асқазан-ішек жолдарын, ішек микробиомасын қорғайды, ал коронавирус оңай өтеді, бұл дәлелденген дерек. Сондықтан тұздалған қырыққабат жеуге кеңес беріледі, бірақ сірке суынсыз, табиғи ашыған түрлерін жеу керек. Коронавирус ішек пен асқазанның микробиотасына әсер етеді, егер майсыз, пайдалы тағам көп жесеңіз, коронавирус оңай өтеді", - деді ол.

Сілтемесіз жаңалық оқисыз ба? Онда Telegram желісінде парақшамызға тіркеліңіз!

Tengrinews
Читайте также
Join Telegram Последние новости
Лого TengriNews мобильная Лого TengriLife мобильная Лого TengriSport мобильная Лого TengriAuto мобильная Иконка меню мобильная
Иконка закрытия мобильного меню
Открыть TengriNews Открыть TengriLife Открыть TengriSport Открыть TengriAuto Открыть TengriTravel Открыть TengriEdu Открыть TengriGuide

Валюта бағамы

 512.19  course up  583.08  course up  6.26  course up

 

Ауа райы

location-current
Алматы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети
Иконка Instagram footer Иконка Telegram footer Иконка Vkontakte footer Иконка Facebook footer Иконка Twitter footer Иконка Youtube footer Иконка TikTok footer Иконка WhatsApp footer
yadro