Гарвард университетінің мамандары қанты көп жеміс шырынын жиі ішетін балалар өзгелерге қарағанда демікпеге (астма) жиі шалдығатынын анықтады, - деп жазады Daily Mail.
Гарвард университетінің мамандары қанты көп жеміс шырынын жиі ішетін балалар өзгелерге қарағанда демікпеге (астма) жиі шалдығатынын анықтады, - деп жазады Daily Mail.
Сарапшылар 1000-нан аса ананың балаларына беретін тағамдары мен олардың немен ауырғандықтарын зерттеп, фруктозаны көп мөлшерде тұтынатын балаларда демікпенің пайда болу қаупі 77 пайыз деген шешімге келген.
"Қант пен фруктоза демікпенің пайда болуына қалайша әсер ететінін әлі білмейміз. Әзірше бұл қоспалар өкпенің дамуына әсер ететін қабынуларға себеп деп пайымдап отырмыз", - дейді зерттеушілердің бірі.
Сонымен бірге, ғалымдар демікпенің семіруге тікелей қатысты екенін анықтады.