Жеміс шырыны балаларға қауіпті болып шықты - зерттеу

viewings icon comments icon

ПОДЕЛИТЬСЯ

whatsapp button telegram button facebook button
© Mir24.tv © Mir24.tv

Гарвард университетінің мамандары қанты көп жеміс шырынын жиі ішетін балалар өзгелерге қарағанда демікпеге (астма) жиі шалдығатынын анықтады, - деп жазады Daily Mail.

whatsapp button telegram button facebook button
Иконка комментария блок соц сети

Гарвард университетінің мамандары қанты көп жеміс шырынын жиі ішетін балалар өзгелерге қарағанда демікпеге (астма) жиі шалдығатынын анықтады, - деп жазады Daily Mail.

Сарапшылар 1000-нан аса ананың балаларына беретін тағамдары мен олардың немен ауырғандықтарын зерттеп, фруктозаны көп мөлшерде тұтынатын балаларда демікпенің пайда болу қаупі 77 пайыз деген шешімге келген. 

"Қант пен фруктоза демікпенің пайда болуына қалайша әсер ететінін әлі білмейміз. Әзірше бұл қоспалар өкпенің дамуына әсер ететін қабынуларға себеп деп пайымдап отырмыз", - дейді зерттеушілердің бірі. 

Сонымен бірге, ғалымдар демікпенің семіруге тікелей қатысты екенін анықтады.

Tengrinews
Читайте также
Join Telegram Последние новости
Лого TengriNews мобильная Лого TengriLife мобильная Лого TengriSport мобильная Лого TengriAuto мобильная Иконка меню мобильная
Иконка закрытия мобильного меню
Открыть TengriNews Открыть TengriLife Открыть TengriSport Открыть TengriAuto Открыть TengriTravel Открыть TengriEdu Открыть TengriGuide

Валюта бағамы

 523.18  course up  595.41  course up  6.37  course up

 

Ауа райы

location-current
Алматы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети
Иконка Instagram footer Иконка Telegram footer Иконка Vkontakte footer Иконка Facebook footer Иконка Twitter footer Иконка Youtube footer Иконка TikTok footer Иконка WhatsApp footer
yadro