20 желтоқсан 2017 | 13:38

Жеміс шырыны балаларға қауіпті болып шықты - зерттеу

ПОДЕЛИТЬСЯ

© Mir24.tv © Mir24.tv

Гарвард университетінің мамандары қанты көп жеміс шырынын жиі ішетін балалар өзгелерге қарағанда демікпеге (астма) жиі шалдығатынын анықтады, - деп жазады Daily Mail.


Иконка комментария блок соц сети

Гарвард университетінің мамандары қанты көп жеміс шырынын жиі ішетін балалар өзгелерге қарағанда демікпеге (астма) жиі шалдығатынын анықтады, - деп жазады Daily Mail.

Сарапшылар 1000-нан аса ананың балаларына беретін тағамдары мен олардың немен ауырғандықтарын зерттеп, фруктозаны көп мөлшерде тұтынатын балаларда демікпенің пайда болу қаупі 77 пайыз деген шешімге келген. 

"Қант пен фруктоза демікпенің пайда болуына қалайша әсер ететінін әлі білмейміз. Әзірше бұл қоспалар өкпенің дамуына әсер ететін қабынуларға себеп деп пайымдап отырмыз", - дейді зерттеушілердің бірі. 

Сонымен бірге, ғалымдар демікпенің семіруге тікелей қатысты екенін анықтады.

Читайте также
Join Telegram
Лого TengriSport мобильная Лого TengriLife мобильная Иконка меню мобильная
Иконка закрытия мобильного меню

Валюта бағамы

 494.98   521.17   4.92 

 

Ауа райы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети