31 мамыр 2022 | 08:05

Шайды дұрыс ішпеу қатерлі ісікке әкелуі мүмкін - дәрігер

Гүлнара Досымшалова Корреспондент

ПОДЕЛИТЬСЯ

Доктор Осман Эрк. © sozcu.com.tr Доктор Осман Эрк. © sozcu.com.tr

Түрік дәрігері, ішкі аурулардың маманы Осман Эрк Sözcü басылымына берген сұхбатында шайды қалай дұрыс қайнату керегін және қай уақытта ішкен дұрыс екенін айтып берді, - деп хабарлайды ИноСМИ басылымы.


Иконка комментария блок соц сети

Түрік дәрігері, ішкі аурулардың маманы Осман Эрк Sözcü басылымына берген сұхбатында шайды қалай дұрыс қайнату керегін және қай уақытта ішкен дұрыс екенін айтып берді, - деп хабарлайды ИноСМИ басылымы.

Профессордың айтуынша, шайды қайнатқан кезде жоғары температураға жеткізбеу керек.

"Шайды ұзақ қайнатса құрамы өзгеріп, зиян бола бастайды. Түркияның Эрзурум, Ардахан, Карс сияқты аймақтарында шайды ыстықтай ішу кеңінен тарағандықтан өңеш ісігі ауруы да жиі кездеседі", - дейді дәрігер.

Маман қант пен тәттілерді шайға салуға болмайтынын және тамақ ішіп отырып немесе тамақтан кейін бірден шай ішуге болмайтынын айтады.

"Қосуға болатын жалғыз нәрсе - шайдың антиоксиданттық белсенділігін арттыратын және оны пайдалы сусынға айналдыратын лимон шырыны. Қан аздық сияқты мәселелерге тамақ ішіп болғаннан кейінгі бір сағатта лимон қосылған әлсіз шай ішу пайдалы", - деді ол.

Сілтемесіз жаңалық оқисыз ба? Онда Telegram желісінде парақшамызға тіркеліңіз!

Читайте также
Join Telegram
Лого TengriSport мобильная Лого TengriLife мобильная Иконка меню мобильная
Иконка закрытия мобильного меню

Валюта бағамы

 498.59   521.12   4.87 

 

Ауа райы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети