Шайды дұрыс ішпеу қатерлі ісікке әкелуі мүмкін - дәрігер

Гүлнара Досымшалова
Гүлнара Досымшалова Корреспондент

ПОДЕЛИТЬСЯ

Шайды дұрыс ішпеу қатерлі ісікке әкелуі мүмкін - дәрігер Доктор Осман Эрк. © sozcu.com.tr

Түрік дәрігері, ішкі аурулардың маманы Осман Эрк Sözcü басылымына берген сұхбатында шайды қалай дұрыс қайнату керегін және қай уақытта ішкен дұрыс екенін айтып берді, - деп хабарлайды ИноСМИ басылымы.

ПОДЕЛИТЬСЯ

Түрік дәрігері, ішкі аурулардың маманы Осман Эрк Sözcü басылымына берген сұхбатында шайды қалай дұрыс қайнату керегін және қай уақытта ішкен дұрыс екенін айтып берді, - деп хабарлайды ИноСМИ басылымы.

Профессордың айтуынша, шайды қайнатқан кезде жоғары температураға жеткізбеу керек.

"Шайды ұзақ қайнатса құрамы өзгеріп, зиян бола бастайды. Түркияның Эрзурум, Ардахан, Карс сияқты аймақтарында шайды ыстықтай ішу кеңінен тарағандықтан өңеш ісігі ауруы да жиі кездеседі", - дейді дәрігер.

Маман қант пен тәттілерді шайға салуға болмайтынын және тамақ ішіп отырып немесе тамақтан кейін бірден шай ішуге болмайтынын айтады.

"Қосуға болатын жалғыз нәрсе - шайдың антиоксиданттық белсенділігін арттыратын және оны пайдалы сусынға айналдыратын лимон шырыны. Қан аздық сияқты мәселелерге тамақ ішіп болғаннан кейінгі бір сағатта лимон қосылған әлсіз шай ішу пайдалы", - деді ол.

Сілтемесіз жаңалық оқисыз ба? Онда Telegram желісінде парақшамызға тіркеліңіз!

Tengrinews
Читайте также
Join Telegram
Қазақстанда қар жауады

Валюта бағамы

 504.61  course up  587.93  course up  6.63  course up

 

Ауа райы

location-current
Алматы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети