Германиядағы Мюнхен университетінің ғалымдары ағзаға түскен шамадан тыс тұздың аллергия тудыруы мүмкін екенін анықтады. Бұл туралы MedicalXpress сайтында жазылған, - деп хабарлайды Lenta.ru.
Германиядағы Мюнхен университетінің ғалымдары ағзаға түскен шамадан тыс тұздың аллергия тудыруы мүмкін екенін анықтады. Бұл туралы MedicalXpress сайтында жазылған, - деп хабарлайды Lenta.ru.
Мамандар оғаш дерматиті бар науқастардың терісіне зерттеу жүргізген. Оғаш дерматит - созылмалы аллергиялық ауру. Зерттеуге алынған терідегі натрий деңгейінің нормадан 30 есеге көп екенін анықталған.
Осылайша, ғалымдар натрий хлоридінің ағзада интерлейкин-4 (IL-4) пен интерлейкин-13 (IL-13) ақуыздарын арттыратынын айтады. Нәтижесінде тұздың құрамындағы осы элементтер арқылы түрлі тері аурулары пайда болып, асқынып, тіпті оғаш дерматиттің тууы мүмкін екені анықталып отыр.