18 сәуір 2016 | 17:08

Ғалымдар балықтан жасалған тағамның адам ағзасына зиян екенін анықтады

ПОДЕЛИТЬСЯ

© Jake Warga / Danita Delimont / Globallookpress.com © Jake Warga / Danita Delimont / Globallookpress.com

Америкалық ғалымдар балықтың тіндерінен адам ағзасын әлсірететін заттарды анықтады, - деп хабарлайды Lenta.ru.


Иконка комментария блок соц сети

Америкалық ғалымдар балықтың тіндерінен адам ағзасын әлсірететін заттарды анықтады, - деп хабарлайды Lenta.ru.

Басылымның мәліметінше, теңіз жануарларының тіндеріне түсетін күшті органикалық ластаушылар осы балықты тұтынған адамға артық токсиндерден құтылуға мүмкіндік бермейді.

Адам ағзасында улағыш заттарды жібермейтін P-гликопротеин (P-gp) атты ақуыз бар. Ғалымдар күшті органикалық ластаушылардың осы P-гликопротеиннің ішіне оңай кіріп, ағзаны ластайтынын бұрыннан айтып жүрген еді. Дегенмен ғалым Амро Хамдун мен оның ұжымдастары күшті органикалық ластаушылардың P-гликопротеиннің ішіне кірмейтінін, оған жабысып алып, адам ағзасын қорғау жүйесін бұзатынын анықтады. 

"Біз мұндай балықты жеген кезде ағзамыздағы маңызды қорғау жүйесінің тиімділігін бұзамыз. Бұл адамдарға да, теңіз жануарларына да қатысты", - деді Хамдун.

Читайте также
Join Telegram
Лого TengriSport мобильная Лого TengriLife мобильная Иконка меню мобильная
Иконка закрытия мобильного меню

Валюта бағамы

 494.98   521.17   4.92 

 

Ауа райы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети