08 сәуір 2015 | 12:14

Ғалымдар "Доширак" кеспесінің құрамынан қауіпті заттар тапты

ПОДЕЛИТЬСЯ

@Yahoo.com @Yahoo.com

Америклық ғалымдар тез дайындалатын кеспелерді зерттеу нәтижесін ұсынды. Нәтиже бұл өнімді сүйіп жейтіндерді қуанта қоймасы анық. Бұл туралы Naked Science хабарлады. Зерттеуге алынған рамен кеспесінің құрамынан дәрігерлер жеуге болмайтын бірнеше заттарды анықтады.


Иконка комментария блок соц сети

Америклық ғалымдар тез дайындалатын кеспелерді зерттеу нәтижесін ұсынды. Нәтиже бұл өнімді сүйіп жейтіндерді қуанта қоймасы анық. Бұл туралы Naked Science хабарлады. Зерттеуге алынған рамен кеспесінің құрамынан дәрігерлер жеуге болмайтын бірнеше заттарды анықтады.

Біріншіден, кеспе құрылымын сақтау үшін темекі өндірісі мен антифриз өнеркәсібінде пайдаланылатын пропиленгликольді, екіншіден, кеспе дәмдеуіші ретінде антиоксидант трет-бутилгидрохинонды қолданған. Олар парфюрмерияда саласында бояулар мен смолдар шығару кезінде қолданылады.

Сонымен қатар, кеспенің қорабында ағзаға қауіпті ароматтандырғыш моносадум глумат (ақ кристаллдар түріндегі күшейткіш), натрий мен А бисфенолы бар.

Айта кетейік, 2014 жылы ғалымдар тез дайындалатын кеспені жүйелі түрде тұтыну кардиометаболизм мен инсультке әкелуі мүмкін екенін айтқан болатын. Ал бір жыл бұрын ғаламторда рамен кеспесін екі сағат сайын ішетін адамның асқазаны түсірілген видео тараған еді.

"Шынымды айтсам, бұл өнімді жиі пайдалану азқазан мен жүрек ауруларына әкелмей қоймайды", - деді дәрігер Джерем Файн Yahoo Health басылымына берген сұхбатында.

Читайте также
Join Telegram
Лого TengriSport мобильная Лого TengriLife мобильная Иконка меню мобильная
Иконка закрытия мобильного меню

Валюта бағамы

 494.98   521.17   4.92 

 

Ауа райы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети