Кешью - кең таралған тағам. Оның отаны - Бразилия. Бұл өсімдік тропикалық аймақтарда өседі. Дәмді жаңғақтан майға қуырылатын жеміс қабығын дайындауға болады. Дастарханға келем дегенше жаңғақ іріктеліп, тазаланып, туралады және қуырылады.
Кешью - кең таралған тағам. Оның отаны - Бразилия. Бұл өсімдік тропикалық аймақтарда өседі. Дәмді жаңғақтан майға қуырылатын жеміс қабығын дайындауға болады. Дастарханға келем дегенше жаңғақ іріктеліп, тазаланып, туралады және қуырылады.
Кешью ағаштары осындай болады.
Ал жеміс қабығының дәмі бүлдіргенге ұқсайды. Бірақ ол өте ащы және оны жуылмайтын дақ қалдыратын ағып тұрған сусынның кесірінен жеу өте ыңғайсыз. Фермерлер ұрықтарды лақтырып тастап, тек жаңғақтарды қалдырады.
Бір ағаштан 40-60 жаңғақ алуға болады.
Жаңғақтар кейде бетон жолдың бойында кептіріледі.
Жаңғақтарды жемес бұрын оны ашып алу керек. Ол үшін мынадай құрал қолданылады.
Жаңғақ екі жүздің ортасына салынып, кесіледі де, екіге бөлінеді.
Мұны тіпті балалар да істей алады.
Осындай екі бөлік пайда болады. Сол жерден жаңғақ шығады. Жаңғақ жиегіндегі қабатты қолмен ұстауға болмайды. Себебі, ол қолды күйдіріп жібереді.
Кейін жаңғақтарды қуырып, тағам ретінде жеуге болады. Бұл ауылға газ қымбат бағамен келетіндіктен, тұрғындар көмір немесе ағаш пайдаланады.