04 мамыр 2015 | 16:48

Кешью жаңғағы қалай өседі

ПОДЕЛИТЬСЯ

@Yaplakal.com @Yaplakal.com

Кешью - кең таралған тағам. Оның отаны - Бразилия. Бұл өсімдік тропикалық аймақтарда өседі. Дәмді жаңғақтан майға қуырылатын жеміс қабығын дайындауға болады. Дастарханға келем дегенше жаңғақ іріктеліп, тазаланып, туралады және қуырылады.


Иконка комментария блок соц сети

Кешью - кең таралған тағам. Оның отаны - Бразилия. Бұл өсімдік тропикалық аймақтарда өседі. Дәмді жаңғақтан майға қуырылатын жеміс қабығын дайындауға болады. Дастарханға келем дегенше жаңғақ іріктеліп, тазаланып, туралады және қуырылады.

Кешью ағаштары осындай болады.

Ал жеміс қабығының дәмі бүлдіргенге ұқсайды. Бірақ ол өте ащы және оны жуылмайтын дақ қалдыратын ағып тұрған сусынның кесірінен жеу өте ыңғайсыз. Фермерлер ұрықтарды лақтырып тастап, тек жаңғақтарды қалдырады.

Бір ағаштан 40-60 жаңғақ алуға болады.

Жаңғақтар кейде бетон жолдың бойында кептіріледі.

Жаңғақтарды жемес бұрын оны ашып алу керек. Ол үшін мынадай құрал қолданылады.

Жаңғақ екі жүздің ортасына салынып, кесіледі де, екіге бөлінеді.

Мұны тіпті балалар да істей алады.

Осындай екі бөлік пайда болады. Сол жерден жаңғақ шығады. Жаңғақ жиегіндегі қабатты қолмен ұстауға болмайды. Себебі, ол қолды күйдіріп жібереді.

Кейін жаңғақтарды қуырып, тағам ретінде жеуге болады. Бұл ауылға газ қымбат бағамен келетіндіктен, тұрғындар көмір немесе ағаш пайдаланады.

Читайте также
Join Telegram
Лого TengriSport мобильная Лого TengriLife мобильная Иконка меню мобильная
Иконка закрытия мобильного меню

Валюта бағамы

 498.59   521.12   4.87 

 

Ауа райы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети