21 желтоқсан 2021 08:51

Дәрігер көпшілік тұтынатын өнім қауіпті екенін мәлімдеді

Жансая Қадыржанова Корреспондент

ПОДЕЛИТЬСЯ

Иллюстрация: pixabay Иллюстрация: pixabay

Дәрігер, нутрициолог Мария Тихомирова ысталған шұжықты жиі қолдану қатерлі ісік қаупін едәуір арттыратынын мәлімдеді, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі РИА Новости сайтына сілтеме жасап.


Дәрігер, нутрициолог Мария Тихомирова ысталған шұжықты жиі қолдану қатерлі ісік қаупін едәуір арттыратынын мәлімдеді, - деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі РИА Новости сайтына сілтеме жасап.

Ол өнім құрамында көптеген қоспа бар екенін атады: соя, дәмдеуіштер, нитраттар, консерванттар, сапасы төмен майлар.

"Құрамында ет бар шығар. Тек сапасы күмән тудырады. Мұндай шұжық гистамин деңгейін жоғарылатады, сондықтан аллергиямен ауыратындар тұтынбауы керек. Ең жағымсыз нәрсе - құрамында асқазан қатерлі ісігінің қаупін арттыратын нитрозодиметиламин көп мөлшерде кездесуі", - деді Тихомирова.

Сілтемесіз жаңалық оқисыз ба? Онда Telegram желісінде парақшамызға тіркеліңіз!

Читайте также
Join Telegram

Валюта бағамы

 442.05   490.7   4.74 

 

Ауа райы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети