03 наурыз 2016 17:11

Ғалымдар майлы тағамның неліктен қатерлі ісікке шалдықтыратынын анықтады

ПОДЕЛИТЬСЯ

© Fotolia/ Stephan Morrosch © Fotolia/ Stephan Morrosch

Ғалымдар майлы тағамның неліктен қатерлі ісік ауруына шалдықтыратынын анықтады, - деп хабарлайды РИА Новости.


Ғалымдар майлы тағамның неліктен қатерлі ісік ауруына шалдықтыратынын анықтады, - деп хабарлайды РИА Новости.

АҚШ-тағы Массачусетс технологиялық институтының ғалымы Омер Илмаздың айтуынша, майлы тағам бағаналық жасушалардың метоболизмін бұзып қана қоймай, оны өзгертіп жібереді. "Май бағаналық жасушаның кейбір қасиеттерін өзгертіп, қатерлі ісіктің пайда болуына әкеледі", - деді ол.

Ғалымдардың айтуынша, соңғы жылдары жүргізілген зерттеулер майды аз жейтіндерге қарағанда оны көп тұтынатындардың тік ішектегі қатерлі ісік ауруына жиі шалдығатынын көрсетіп жүр.

Айта кетейік, мамандар обырдың барлық түрі бағаналық жасушадағы мутацияның өзгеруінен пайда болатынын айтып отыр.

Читайте также
Join Telegram

Валюта бағамы

 446.44   490.7   4.77 

 

Ауа райы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети