11 желтоқсан 2017 09:25

Қартаюды жеделдетеді: Дәрігер күнделікті қолданыстағы үш негізгі азық-түлікті атады

ПОДЕЛИТЬСЯ

© hronika.info © hronika.info

Дәрігер әрі тележүргізуші Елена Малышева адам ағзасындағы жасушалардың жаңару процесінде ауытқушылық тудырып, қартаюды жеделдететін азық-түліктің үш негізгі түрін атады, - деп хабарлайды "Медикфорум".


Дәрігер әрі тележүргізуші Елена Малышева адам ағзасындағы жасушалардың жаңару процесінде ауытқушылық тудырып, қартаюды жеделдететін азық-түліктің үш негізгі түрін атады, - деп хабарлайды "Медикфорум".

Маманның сөзінше, осындай азық-түліктің бірі қант және құрамында қанты бар заттар. Дәрігердің айтуынша, ағзада онсыз да қант өндіру процесі - гликирлеу үздіксіз жүріп отырады. Ал қантты қосымша пайдалану жасушаларды тым нәзік етіп тастайды.  

"Қандағы қант мөлшерінің артуы коллаген тіндерінің созылғыштығынан айырады. Ал олардың сынған тұстарында әжімдер пайда болады. Қан тамырларының да жағдайы нашарлап, инфаркт пен инсульт қаупі артады", - дейді дәрігер. 

Кәрілікті жеделдететін азық-түліктің тағы бір түрі - ет өнімдері. Мұндай өнімдердің құрамындағы үлкен мөлшердегі фосфор қосындылары ақуызбен байланысып, бүйрек пен қан тамырларына зиян келтіреді. 

Сонымен қатар, алкоголь өнімдері де өте зиян. Спиртті ішідіктерді ара-тұра пайдалану да ағзаның жылдам қартаюна әкеледі. Ағзаға түскен спирт молекулаларын жоюға сұйықтықтың бірден үлкен көлемі жұмсалады. Ал жасушалардың сұйықтықтан айырылуы оларды әлсіз етіп, адам терісі әжімдену мен қабынуға бейім болады. 

Читайте также
Join Telegram

Валюта бағамы

 442.05   490.7   4.74 

 

Ауа райы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети