27 қаңтар 2014 | 16:18

Шымкент ғалымдары жеміс-жидек чипсын ойлап тапты

viewings icon comments icon

ПОДЕЛИТЬСЯ

whatsapp button telegram button facebook button
Профессор Әзірет Шыңғысов. Сурет ''Жетінші арна" кадрынан алынды. Профессор Әзірет Шыңғысов. Сурет ''Жетінші арна" кадрынан алынды.

Шымкенттегі М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университетінің азық-түлік өнімдерінің технологиясы кафедрасындағылар жеміс-жидектен чипсы жасауды ойлап тапты деп хабарлайды Жетінші арнаға сілтеме жасаған Tengrinews.kz. Өнертабыс иелері жаңа фас-фуд картоптағысына қарағанда ағзаға әлдеқайда сіңімді әрі пайдалы деп айтады. Кафедра профессоры Әзірет Шыңғысовтың айтуынша, жеміс-жидек қағы өндірісінің технологиясы өнім дәрумендерінің мейілінше сол күйінде сақталуына мүмкіндік береді. Сондай-ақ жеміс-жидек чипсы құрамында қант пен басқа да тамақ дәмдеуіштері болмайды. Журналистердің көзінше әзірленген алма мен өрік сынамаларының түрі біртүрлі болды. Өнертабыс иелері бұл технологияның әбден жетілдірілмегендігінен дейді. Уақыт өте келе, жеміс-жидек чипстарын кез келген формада жасауға болады. Шымкент ғалымдары жеміс-жидек чипстарын Астанада 2017 жылы өтетін халықаралық көрмеде ресми түрде таныстыруды жоспарлап отыр екен. Болашақта пайдалы бұл жаңа тамақ түрі қазақстандық маркаға айналып, елімізде шығарыла бастауы әбден мүмкін.

whatsapp button telegram button facebook button copyLink button
Иконка комментария блок соц сети
Шымкенттегі М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университетінің азық-түлік өнімдерінің технологиясы кафедрасындағылар жеміс-жидектен чипсы жасауды ойлап тапты деп хабарлайды Жетінші арнаға сілтеме жасаған Tengrinews.kz. Өнертабыс иелері жаңа фас-фуд картоптағысына қарағанда ағзаға әлдеқайда сіңімді әрі пайдалы деп айтады. Кафедра профессоры Әзірет Шыңғысовтың айтуынша, жеміс-жидек қағы өндірісінің технологиясы өнім дәрумендерінің мейілінше сол күйінде сақталуына мүмкіндік береді. Сондай-ақ жеміс-жидек чипсы құрамында қант пен басқа да тамақ дәмдеуіштері болмайды. Журналистердің көзінше әзірленген алма мен өрік сынамаларының түрі біртүрлі болды. Өнертабыс иелері бұл технологияның әбден жетілдірілмегендігінен дейді. Уақыт өте келе, жеміс-жидек чипстарын кез келген формада жасауға болады. Шымкент ғалымдары жеміс-жидек чипстарын Астанада 2017 жылы өтетін халықаралық көрмеде ресми түрде таныстыруды жоспарлап отыр екен. Болашақта пайдалы бұл жаңа тамақ түрі қазақстандық маркаға айналып, елімізде шығарыла бастауы әбден мүмкін.
Читайте также
Join Telegram Последние новости
Мұнай бағасы төмендеп жатыр
Талғарға жаңа әкім сайланды
Лого TengriNews мобильная Лого TengriSport мобильная Лого TengriLife мобильная Лого TengriAuto мобильная Иконка меню мобильная
Иконка закрытия мобильного меню
Открыть TengriNews Открыть TengriLife Открыть TengriSport Открыть TengriTravel Открыть TengriGuide Открыть TengriEdu Открыть TengriAuto

Валюта бағамы

 523.95  course up  543.16  course up  5.1  course up

 

Ауа райы

 

Редакция Жарнама
Социальные сети
Иконка Instagram footer Иконка Telegram footer Иконка Vkontakte footer Иконка Facebook footer Иконка Twitter footer Иконка Youtube footer Иконка TikTok footer Иконка WhatsApp footer